Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild över Almedalen med ett massor av människor som lyssnar på talet under Almedalsveckan 2018

Välkommen till Almedalsveckan 2025

Vi välkomnar alla till Almedalsveckan 2025, en vecka med fokus på demokrati och politiska samtal som inleds måndagen den 23 juni och avslutas fredagen 27 juni. 

Det som är unikt med Almedalsveckan är den stora bredd av aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor, som tillsammans med politiska företrädare och media träffas för att diskutera viktiga samhällsfrågor. 

Almedalsveckan 2025

Vi inleder Almedalsveckan måndagen den 23 juni och avslutningen sker efter sista partiledartalet på fredagen den 27 juni. Upplägget är enligt tidigare beslut att partierna har delade dagar, med två tal per dag. Talen från Almedalens scen är klockan 12 och klockan 19. Första partiets dag är på tisdagen den 24 juni. 

Partiernas turordning och taltid finns här>>

Vill du vara med som arrangör?

Almedalsveckan innebär att alla som har en samhällsfråga och som vill lyfta den kan medverka som arrangör, paneldeltagare eller i publiken. 

Almedalsveckan har utvecklats till att bli världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Du som arrangör är viktig för att vi tillsammans ska kunna skapa en arena för öppna demokratiska mötesplatser. 

Alla evenemang samlas i det officiella programmet. Ansökan för att medverka bedöms utifrån följande kriterier:

  • Evenemanget tar upp en aktuell samhällsfråga
  • Det är kostnadsfritt och utan krav på deltagaren
  • Fritt från kommersiella inslag
  • Följer svensk lagstiftning

Nu när vi kan träffas fysiskt är det också ett krav på att evenemanget ska genomföras på en fast plats i Visby, så att besökare/deltagare enkelt kan hitta dit.

Vill du vara med som deltagare?

Almedalsveckan bygger på att alla som vill vara med i de demokratiska samtalen är välkomna. Det krävs ingen föranmälan, alla evenemang är öppna och det kostar inte heller något att vara del i publiken. En stor del av evenemangen brukar även sändas digitalt vilket innebär att det även går att medverka på distans. En annan fördel med de digitala sändningarna är att de oftast går att se i efterhand.

Tillsammans skapar vi en plattform för

  • Dialog
  • Debatt
  • Delaktighet

Hur gör andra arrangörer?

Vill du se hur andra gjorde 2024, vilka som var här och vilka samhällsfrågor som debatterades? Då kan du söka i det officiella programmet. Programmet hittar du här på hemsidan och på Almedalsveckan Play, se länkar nedan. 

Hitta direkt